Comment

Skaff deg en fremtid!

Alle VG1 restaurant- og matfagklassene i sør delen av Trøndelag hadde felles karrieredag på Strinda videregående skole 16.01.18.

6D831C00-1EDB-4183-B9D6-47294198272D.JPG

Ferskvaresjef Ståle Sandvik fra meny Solsiden

A4634F5B-77E7-4CAC-94B4-AAD4453A75C0.JPG

En lydhør forsamling

A475D68F-4853-4C76-99AA-08BE88853343.JPG

Restaurantsjef på Fagn, Stian B.Olsen fortalte om de fantastiske mulighetene man har hvis du bli servitør😉 

F79EC554-92A8-4C6B-9D3E-2FBBDDBB9B48.JPG

Avdelingsleder på Nidar, Johnny Aker Hansen fortalte om hva som kreves og hvilken teknologi de måtte ha kunnskaper om. 

678FDEDF-88F7-4B94-96EC-F290B2D80EEF.JPG

Kristian Taxt fra Nortura, fortalte om alle mulighetene man har innenfor kjøttfagene. 

83F10184-49F2-4838-9AF0-A1F1B4EDB82F.JPG

Bakerhusets Marthe Klungerbo snakket om kreativiteten og mulighetene man har hvis du bli konditor🎂 

D3E6AEA1-F831-44DB-ABEF-D851558BF0F4.JPG

Kokk og daglig leder på Emilies Eld, pratet om hva som skal til for å bli en dyktig kokk. «Vi har det mest morro på jobben» sier Vidar😃👍 

  

 


3A7CCC8A-876C-4B3E-8B61-C078350D8C4E.JPG

Comment

For deg som står på terskelen til å velge videregående utdanning!

Comment

For deg som står på terskelen til å velge videregående utdanning!

For deg som står på terskelene til å velge for fremtiden!

Dette er et arrangment i Adressa bygget onsdag 07.02.18. kl. 18:00 - 20:00. Vi som jobber i bransjen ønsker å vise deg noen av de mange mulighetene som finnes i restaurant- og matfagbransjene.

Du vil få et lite innblikk i vår arbeidshverdag, samtidig som vi serverer noen smaksprøver. Vi oppfordrer deg til å ta en liten prat med noen av de flinke fagfolkene fra bransjen som er tilstede.De kan fortelle deg om hvilke muligheter som finnes innenfor de ulike bransjene.

Ta gjerne med deg kompisen, venninnen, foreldrene eller foresatte.

Comment

Comment

En av to vinnere av konkurransen under karrieredagene for 10. trinns elever i oktober

Gratulerer til Vilde Snustad fra Steinerskolen i Trondheim, som en av to vinner av konkurransen restaurant- og matfag hadde under karrieredagene i oktober på Byåsen videregående skole og Strinda videregående skole. Vilde vant en 3-retters middag på Emilies Eld restaurant til 4 personer. Stor takk til Emilies Eld restaurant ved Vidar fjerdrumsmoen og Opplæringskontoret for hotell- og restaurantfag i Trøndelag ved Steinar Iversen.

 Avdelingsleder Ingrid L. Bjørvik, vinneren Vilde Snustad fra Steinerskolen i Trondheim og Steinar iversen Opplæringskontoret for hotell- og restaurantfag i Trøndelag

Avdelingsleder Ingrid L. Bjørvik, vinneren Vilde Snustad fra Steinerskolen i Trondheim og Steinar iversen Opplæringskontoret for hotell- og restaurantfag i Trøndelag

Comment

Comment

Fantastisk rekrutteringsdag😃

Tusen takk til alle 14 restaurant-og matfagbedriftene som stilte opp sammen med oss! Vi inviterte 9 og 10. Trinns elevene og foreldre i Trondheim, Malvik og Klæbu til en muntlig og praktisk smakebit fra våre bransjer . Mange interesserte ungdommer og foreldre møtte opp for en prat👍

IMG_2729.JPG
IMG_2727.JPG
IMG_2730.JPG

To stolte fagfolk fra Frati og Søstrene Karlsen med godt humør foran en klassiker.  

 kjøkkensjef og landslagskokk med daglig leder fra NordØst

kjøkkensjef og landslagskokk med daglig leder fra NordØst

IMG_2732.JPG

lærlinger fra Melhus bakeri med sine godsaker

IMG_2733.JPG

soussjef og lærling fra Scandic Nidelven

IMG_2734.JPG

Restaurantsjef og soussjef fra Emilies Eld servere deilig dessert til interesserte elever

IMG_2735.JPG

Trondheim Kokkenes Mesterlaug representert med viseoldermann Camilla Johansen

IMG_2736.JPG

Søstrene Karlsen med lærling ansvarlig Kristin og lærling Martin i samtale med en potensiell elev og mor. 

IMG_2737.JPG

Faglig leder Oddny Og lærling fra TINE har gjort klar yoghurt for besøkende.  

IMG_2738.JPG

Nortura Malvik med instruktør Christian med lærling viste praktisk partering av lam. 

IMG_2739.JPG

Meny butikkene i Trondheim med Rune Stavrum i spissen viste frem sine spesialiteter .  

IMG_2741.JPG

Credo med Lærlinger hadde bakt brød og laget hjemmelaget smør.  

IMG_2742.JPG

E.C.Dahls pub og kjøkken og To rom og kjøkken med kokk, lærling og servitør serverte en deilig og varmende suppe. 

IMG_2743.JPG

Folk & fe med servitør Ok kokkelærling. 

IMG_2744.JPG

Radisson Royal Garden Hotel med kokk og servitørlærlinger serverte nystekte lapper med syltetøy og rømme.

IMG_2745.JPG

Havfruen ved Olav, serverte marinert Frøya laks selvfølgelig😉

IMG_2746.JPG

voksne og ungdom fikk svar på mange spørsmål de hadde rundt utdanning, jobbmuligheter osv. 

Tusen takk til alle som deltok aktivt i forberedelse gjennomføring og opprydning. 

Dere er unike, jeg tror ikke det finnes maken til samarbeidsbedrifter i Norge! Sammen så utgjør vi forskjellen. Jeg er svært ydmyk i forhold til at dere stiller opp og bruker ressurser på dette sammen med oss.

Comment

For deg som står på terskelen til å velge for fremtiden!

Comment

For deg som står på terskelen til å velge for fremtiden!

For deg som står på terskelene til å velge for fremtiden!

Dette er et arrangment i Adressa bygget lørdag 04.11.17. kl. 14:00 - 16:00. Vi som jobber i bransjen ønsker å vise deg noen av de mange mulighetene som finnes i restaurant- og matfagbransjene.

Du vil få et lite innblikk i vår arbeidshverdag, samtidig som vi serverer noen smaksprøver. Vi oppfordrer deg til å ta en liten prat med noen av de flinke fagfolkene fra bransjen som er tilstede.

Ta gjerne med kompisen, venninen eller foresatt!

Comment

Comment

Årets matglede bedrift 2017

Tine kårer hvert år årets matglede bedrift. Restaurant-og matfag ved Strinda videregående skole er i finalen som 1 av 6 bedrifter 😃. Dette er vi svært stolte av. Uten våre elever, dyktige faglærere og kantine ansatte har ikke dette vært mulig.

I kveld avgjøres det hele, vi venter i spenning👍 

IMG_2670.JPG

Dessert  

IMG_2673.JPG

Partering av ute gris fra Skjetlein vgs

IMG_2580.JPG

Forrett av reinsdyr

IMG_2518.JPG

NRK på besøk😃 

IMG_2475.JPG

Velkommen av havet

IMG_2388.JPG

Asiatiske smaker  

Comment

Comment

Bransjen tar rekrutterings ansvar!

ASKO arrangerte den første serveringsmessen på Scandic Lerkendal i går. Mange flotte temaer og forelesere. Hovedfokuset denne gangen var rekruttering.Bransjen viser vilje og tydelige tegn på at de ønsker å delta sammen med oss. Dette er svært gledelig og viktig for alle som er glade i Restaurant-og matfagene. Tusen takk til ASKO ved Asgeir Johansen. 

IMG_2658.JPG
IMG_2655.JPG

Matsvinn er en samfunnsutfordring og bransjen tar ansvar og er med. 

IMG_2657.JPG

Brannfakkel fra Gunnar Kvamme på St.olav om hvordan pasienter og beboere skal få ferskest og best mulig mat tilenhver tid! 

IMG_2656.JPG

Nestor  Geir Støen i kantinebransjen fortalte om de 3 stuers oppstart og vekst frem til i dag, og hva fremtiden bringer.

IMG_2659.JPG

Flotte representanter fra leverandør bransjen representert ved Nortura, presenterte sine produkter.

Comment

Comment

Karrieredager for 10 trinn

I løpet av 4 dager skal ca.2400 stk. 10 klassinger få et innblikk i hvordan det er å ta utdanning innenfor restaurant- og matfagene. Strinda vgs og Byåsen vgs. Skal være verter disse dagene.

IMG_2591.JPG

11 flotte lærlinger/elever som presenterer de ulike fagene som restaurant - og matfag representerer. 

IMG_2595.JPG

Opplæringskontorene forteller om «våre verdier», et hefte som sier litt om hvordan våre ulike bransjer ønsker å ha det. 

IMG_2596.JPG

Lydhøre ungdommer som snart skal ta sitt val for videregående opplæring. 

Comment

Comment

Interessert i Restaurant- og Matfag? Kom på Adressa-bygget 4.11.17.

Skal du eller noen du bryr deg om snart ta et utdanningsvalg?

Restaurant- og Matbransjen ønsker å vise frem spekteret av muligheter og jobber man kan velge mellom i akkurat vår bransje.

Det vil bli servert smaksprøver, bli demonstrasjoner og rom for en uforpliktende prat med mange av bransjens flinkeste fagfolk.

Ta gjerne med foresatte, kompisen og venninnen!

Velkommen til Adressabygget 4.11.17 klokka 14:00

Comment

Comment

Restaurant- og matfag på rådgiverkonferanse på Hell

IMG_2489.JPG

representert med Eirik og Christian fra Nortura, og Oddny fra opplæringskontoret for mat og servicefag. 

IMG_2492.JPG
IMG_2490.JPG

Eirik parterer storfebog live, mens Anders intervjuer han foran salen full av rådgivere og lærere. 

IMG_2494.JPG

Anders intervjuer panelet om restaurant-og matfag , de ulike valgene og mulighetene. 

IMG_2491.JPG

Comment

Velkommen av havet.. på tur til vakre Stokkøya del 2.

Comment

Velkommen av havet.. på tur til vakre Stokkøya del 2.

Velkommen av havet.. på tur til vakre Stokkøya del 2

Da har en av våre 3 klasser på VG1 Restaurant- og matfag gjennomført en studie og sosialiseringstur i forbindelse med modul innenfor sjømat. Turen ble gjennomført i strålende høstvær sammen med prosjekt leder og biolog Kari H. Andersen og den kulturelle skolesekken i Sør-Trøndelag.

 Her er vi på besøk til Olden settefiskanlegg, for å se hvor laksens liv starte :-)

Her er vi på besøk til Olden settefiskanlegg, for å se hvor laksens liv starte :-)

Sjømatmodulen skal sette fokus på hvor råvarene kommer fra, hvor de vokser, hva de lever av og hva de kan brukes til.

 Her er vi ute på anlegget til Norge Skjell og får se hvordan blåskjell dyrkes frem.

Her er vi ute på anlegget til Norge Skjell og får se hvordan blåskjell dyrkes frem.

image7.JPG
image8.JPG
 Her dekkes og forberedes til middag i Bygdeboksen 2.0 med kokker fra Strandbaren/Stokkøy sjøsenter.

Her dekkes og forberedes til middag i Bygdeboksen 2.0 med kokker fra Strandbaren/Stokkøy sjøsenter.

 Fullt fokus på middagsforberedelsene.. 

Fullt fokus på middagsforberedelsene.. 

image16.JPG
image19.JPG
image22.JPG
 En tøffing som bader i høstvarmen på Hosnasand ved Strandbaren

En tøffing som bader i høstvarmen på Hosnasand ved Strandbaren

 På refsnes fiskeindustri med et breiflabb hode...

På refsnes fiskeindustri med et breiflabb hode...

 På refsnes fiskeindustri, en bedrift som stort sett driver med oppdrett av laks i dag. Tidligere var de stor på salting og tørking av fisk. 

På refsnes fiskeindustri, en bedrift som stort sett driver med oppdrett av laks i dag. Tidligere var de stor på salting og tørking av fisk. 

 Fra kontrollrommet på SalMars fôrsenter i Herfjorden i Stokksund.

Fra kontrollrommet på SalMars fôrsenter i Herfjorden i Stokksund.

Vi har besøkt ulike bedrifter innen sjømat bransjen: Olden settefiskanlegg, Marine Harvest (oppdrettslaks), Refsnes fiskeindustri (tørrfisk og klippfisk) og Norge skjell(blåskjell)

Elevene har også fått smakt på og laget seg mat med råvarer fra disse bedriftene - med god hjelp av kokkene på Stokkøya Sjøsenter😊

Takk til Den kulturelle skolesekken i Sør-Trøndelag og Kari H. Andersen som står på og jgør disse flotte opplevelsene mulig for oss.

Stor takk til alle bedriftene som bruker tid og tar i mot oss.

Comment