Kokk- og servitørfag har ulike aktiviteter gjennom uken

Den ene klassen har servering som tema, hvor de skal lage et digitalt undervisnings opplegg som tema, Alle tre gruppene skal lage en  video som viser oppdekking av et bord fra A til Å.
 

                                                    Her er et oppdekket bord med høst som tema  

                                                   Her er et oppdekket bord med høst som tema
 

                                                                      Dette bordet har tema jul  

                                                                     Dette bordet har tema jul
 

                                                                        Her er temaet en 50 års dag fro Rolf  

                                                                       Her er temaet en 50 års dag fro Rolf
 

Den andre klassen hadde fisk og skalldyr som tema. Når man skal varmebehandle fisk er temperatur veldig viktig. Elevene prøvde seg med ulike temperaturer i kjernen av fisken, for å finne ut hvilken de syntes hadde best konsistens og smakt best. Etter mye prøving kom de frem til at 62 grader i kjernen av fisken var veldig bra.
 

                                    Skalldyrsuppe med krabberogn, rekemousse og aniskringle  

                                   Skalldyrsuppe med krabberogn, rekemousse og aniskringle
 

              Sprø stekt uer filet med rødbeter, squash, purreløk, fodantepoteter og soyasmørsaus  

             Sprø stekt uer filet med rødbeter, squash, purreløk, fodantepoteter og soyasmørsaus
 

Som gjest må jeg si at dette var en svært hyggelig opplevelse. Stor aktivitet og engasjement når det gjelder oppdekking og å lage video. Alle tre videoene ble veldig bra, og kan brukes til opplæring/instruksjon. Skalldyrsuppen og uer filet smakt fortreffelig, og 62 grader var virkelig en innertier når det gjelder kjernetemperaturen på fisken. Takk for invitasjonen VG2 kokk- og servitør klassene ved Strinda videregående skole.
 

Comment