På torsdag fikk våre VG 1 restaurant- og matfag elever besøk av en av våre leverandører, Santa Maria ved Yngve Storø og Henrik Svendsen.
 

 Er pepper bare pepper? Det har Santa Maria klare meninger om at det ikke er!    

Er pepper bare pepper? Det har Santa Maria klare meninger om at det ikke er!


 

Salt og pepper er det vi bruker aller mest til å krydre maten vi lager. Forskjellig salttyper har i mange år blitt brukt i ulike sammenhenger. Maldon salt kjenner vel etter hvert de fleste til, i de siste årene har også norske gourmetsalt typer som havsalt fra Kvarøy saltsyderi og "Havsnø" fra North Sea Salt Works kommet på markedet. Vi kjenner godt til hvitpepper, sortpepper og fra tid til annen brukes grønnpepper og rose-pepper.
 

Elevene får ulike sorter pepper, for å dele opp, smake og analysere . Hvordan ser de ulike sortene ut innvendig og hva skiller en vanlig og en kvalitets pepper?
 

 Yngve og Henrik forklarer og svarer på spørsmål.   

Yngve og Henrik forklarer og svarer på spørsmål. 
 

 Yngve er engasjert og stolt ambassadør for pepper og andre krydderier.  

Yngve er engasjert og stolt ambassadør for pepper og andre krydderier.
 

Er pepper bare pepper..? konklusjonen er NEI!
Peppersorten Tellicherry Garbled Special extra bold kommer fra den velkjente regionen Tellicherry i Kerala i India. Det som kjennetegner denne pepperen er de store pepperkornene som har en fruktig styrke og ekstra god smak.

Comment