Tinecup finale 2016

Fredag 29 januar ble det arrangert finale i Tinecup 2016. 66 lag har sendt inn oppgave, 24 lag har deltatt i praktiske semifinaler og 6 lag deltok i finalen i Stavanger. Breivika videregående skole i Tromsø ble årets vinner av Tinecup 2016, stor gratulasjon fra oss på Strinda videregående skole til dem.

Tinecup er et rekrutterings konsept satt i regi av Tine meierier i samarbeid med Norges Kokkemestres Landsforening. Tusen takk til denne flotte bedriften som bruker tid og ressurser for å skape interesse og entusiasme for våre fantastiske flotte fag. 

Våre 3 flotte elever  fra Strinda videregående skole vant en flott 4 plass, de har gjort en super innsats og jobbet hardt for dette. Hvert lag består av 2 kokker og 1 servitør. Tinecupen har vært arrangert i 5 år. Strinda videregående skole har 2 førsteplasser fra 2014 og 2015, 2 plass fra 2012. Så vi kan si at det begynner å bli" tradisjon" å få lov til å være med i finalen...

Her er kokkene Kim og Live klar like før konkurransen starter.

Servitør Magne har startet med forberedelsene til oppdekking og servering 

Servitør Magne har startet med forberedelsene til oppdekking og servering 

En fantastisk ramme rundt Tinecup 2016 på Jåttå videregående skole i Stavanger. Her er det like før det braker løs.

Når de beste VG 2 kokk- og servitør elevene i Norge møtes til dyst, må man også ha de best kvalifiserte dommerne.

Når de beste VG 2 kokk- og servitør elevene i Norge møtes til dyst, må man også ha de best kvalifiserte dommerne.

Elevene får tilsendt oppgaven til Tinecup i august. temaet i år var Smak Norge, en lunsj til Michelle Obama. Det skulle komponeres en 3 retters meny med hovedråvarene Salma laks til forrett, kylling til hovedrett og lett rømme fra Nord, mørk sjokolade og bringebær til dessert.

Ut i fra disse råvarene skulle laget sette opp en meny, arbeidsplan, drikkevare anbefaling osv. En jury plukket så ut fire lag til 6 ulike semifinaler rundt omkring i Norge.Vinneren fra hver semifinale endte opp i finalen i Stavanger.

Våre elever sier de har hatt en bratt læringskurve og at de ikke angrer ett sekund på at de ble med på dette. De har lært utrolig mye om hvordan en meny skal lages og settes sammen. I tillegg har de lært mye om seg selv og hvordan de takler stress og det å jobbe sammen som et lag.

Forretten er sukker saltet Salma laks med purreløkssot, pepperrotsus med gressløksolje

Forretten er sukker saltet Salma laks med purreløkssot, pepperrotsus med gressløksolje

Hovedretten er posjert kyllingbryst, krokettpoteter fylt med kyllinglår, løk og sitron.

Hovedretten er posjert kyllingbryst, krokettpoteter fylt med kyllinglår, løk og sitron.

Desserten er rømmemousse, bringebærsorbet og sjokolade og sitronganach

Desserten er rømmemousse, bringebærsorbet og sjokolade og sitronganach

Comment