For 5 året på rad arrangerer Restaurant- og matfag på Strinda videregående skole, en Matmanifestdag på en av våre samarbeidsskoler.

En spesiell takk til Trondheim Kokkenes mesterlaug som sto for den flotte og gode kortreiste  maten.  I tillegg var OI trøndersk mat og drikke as til stede for å markere dagen, sammen med en Rema 1000 som er den eneste butikkkjeden som har skrevet under så langt..

Det Trønderske Matmanifestet skal sette fokus på bruk av lokal mat, og økt fokus blant befolkningen i Trøndelag om hvor råvarene kommer fra. I tillegg skal mattradisjoner, ernæringsmessig riktig mat og bevissthet rundt et godt måltid være et sterkt fokus.

Trøndelag har fantastiske råvarer i verdensklasse, for å kunne foredle disse på en faglig god og ikke minst fortjent måte, kreves faglært arbeidskraft. Restaurant- og matfagene har 12 ulike retninger med fokus på råvarekunnskap og trygg mat. Tenk på dette neste gang du handler i butikken eller er på en restaurant eller på en institusjon.

Her er alle 8. trinns elevene på Lade skole samlet for å høre om det Trønderske Matmanifestet og restaurant- og matfagene.

Gøran Friberg serverer elever i "suppe kø"

Gøran Friberg serverer elever i "suppe kø"

Norsk og Nordisk mester i kokkekunst Thomas Borgan serverer kokkens svar på "smash" dessert.

Norsk og Nordisk mester i kokkekunst Thomas Borgan serverer kokkens svar på "smash" dessert.

Selveste Maria fra Marias kjøkken, serverer råmarinert laks med sesam, wasabi og soyasaus.

Selveste Maria fra Marias kjøkken, serverer råmarinert laks med sesam, wasabi og soyasaus.

Comment