Heisann!
Mitt navn er Kristine Kvaale. Jeg er 24 år fra Namsos. Jeg kom flyttende til Trondheim for ca. 5år siden uten egentlig noe mål og mening annet en og jobbe. Men en ting jeg viste var at jeg bestandig har hatt interessen for baking. Når jeg søkte restaurant og matfag hadde jeg en plan om å bli baker/konditor. Etter hvert som tiden gikk innså jeg at det fantes andre yrker som også var interessant.
 Jeg var utplassert gjennom skolen på TINE Tunga. Der møtte jeg mange trivelige folk som tok godt vare på hverandre. Jeg fikk en omvisning på hele meieriet, være med tankbil å hente melk, se hvordan de jobbet på laboratoriet, Go` morgen og tapperiet. Jeg likte arbeidsoppgavene og ansvaret de hadde. Når tiden var inne for å søke læreplasser ble valget derfor Industriell matproduksjon.
Med fagbrev i dette faget kan man arbeide hvor som helst i næringsmiddelbransjen som fagarbeider.

Min hverdag som lærling
Som første års lærling på TINE Tunga trives jeg veldig godt. Når jeg kommer på jobb får jeg en arbeidsglede og en liten yrkesstolthet. Det er forskjellige arbeidsoppgaver som er interessante og ordnede arbeidsforhold. Det er tillegg et ungt og godt arbeidsmiljø med mange ansatte.
J

Det er bra tilrettelagt i forhold til hvilken opplæring som skal settes fokus på det første året og en følger en praksisplan som er oversiktlig. Vi har også en faglig leder som vi kan forholde oss til viss det skulle være noe. Faglig lederen kaller oss inn på oppstartsmøte før oppstart på ny avdeling. Da avtales arbeidstid, hvem som er instruktør og hva jeg som lærling skal fokusere på i kommende periode. Faglig leder kaller også inn til evalueringsmøte i slutten av perioden på en avdeling.


Drømmen videre
Når jeg har fått fagbrevet har jeg lyst til å fortsette å jobbe for å tilegne meg mer kunnskap. Eventuelt å ta et ekstra år som lærling innen for konditorfaget for å få meg et fagbrev til før jeg flytter hjem til Namsos og tar over hjemgården. Drømmen min videre da er å starte gårdsbakeri med egne råvarer
J Så får vi se hva fremtiden bringer.. 

Comment