Trondheim Kokkenes Mesterlaug arrangerte for tredje gang lærlingeaften på Strinda videregående skole, med temaet prioriteringer, motivasjon og forsakelse.

Her var kokk, institusjonskokk, servitør. baker og konditorlærlinger fra hele Sør-Trøndelag(Trøndelag:-)) invitert. Leder av profil- og rekrutteringskomiteen Geir-Rune Larsen ønsket velkommen. Oldermann Kyrre Dybdal fortalte lærlingene om Trondheim Kokkenes Mesterlaug sin virksomhet, betydning for faget og hva vi som organisasjon kan tilby faglærte utøvere. Årsaken til aftenen er et ønske om at lærlingene skal fullføre og motiveres med å ta et fagbrev. I tillegg til at bransjen trenger dyktige fagfolk som "står" lengre i jobb og eventuelt fortsetter karrieren i lederstillinger. De beste lederne er de som er utdannet innenfor bransjen sier direktør på Britannia Hotell, Arne Marius Berg!

Her er John og Arve Tellefsen i full sving under Dalens julekonsert. Bilde er tatt av Ole Dalen.

Her er John og Arve Tellefsen i full sving under Dalens julekonsert. Bilde er tatt av Ole Dalen.

Rosenborgspiller, landslagspiller på U18 og Strinda videregående elven John Hou Sæter var invitert for å snakke om sine prioriteringer, motivasjon og hva han må forsake i forhold til det å inneha mange ulike roller og "hobbyer". John fortalte lærlingene om hva han tenkte om dette,  noe som er direkte overførbart til det å være lærling.

Hele 42 lærlinger møtte på lærlingeaftenen på Strinda videregående skole

Hele 42 lærlinger møtte på lærlingeaftenen på Strinda videregående skole

Diriktøren på Britannia Hotell, Arne Marius Berg fortalte om sin karrierevei.

Diriktøren på Britannia Hotell, Arne Marius Berg fortalte om sin karrierevei.

Britannia Hotells direktør , Arne Marius Berg er utdannet faglært servitør. Gjennom sin utdanning har han fått muligheten til å bli hovmester, restaurantsjef, Food & beverage manager(mat og drikke sjef) og hotell direktør i en alder av 35 år.. Han fortalte at det er viktig at man setter seg kortsiktige og langsiktige mål. Starten på hans karriere startet med en motiverende og engasjert lærer som så hva han passet til. Etter hvert startet han i servitørlære og tok fagbrev. Etter noen år som servitør åpnet det seg nye mulighet, som pr. i dag er direktør på Britannia Hotell

F&B manager på Scandic Nidelven Hotell Lasse Waagbø

F&B manager på Scandic Nidelven Hotell Lasse Waagbø

Lasse Waagbø er utdannet faglært kokk og har tatt en 3 årig bachelor utdanning innenfor hotell og ledelse i Stavanger. Han startet først på økonomiutdanning på Heimdal videregående skole . Etter hvert fant han ut at det ikke var dette han ønsket å fortsette med. Det ble etter hvert kokkeutdanning som ble veien for Lasse. Han tok fagbrev, jobbet som kokk, souschef, kjøkkensjef på ulike restauranter og hoteller før han startet på videreutdanningen innenfor faget. Han sier at det er viktig å sette seg mål. Det viktigste er å gjøre en skikkelig jobb uansett hva man gjør. Hver dag kan man forbedre seg og det er en viktig motivasjon, at det jeg gjør i dag skal jeg gjøre enda bedre i morgen..dette kan være kloke ord å ta med seg på veien.

Stig Bjørnar Mandal og Bjørn Erik Vangen fra Fosen mat og Fosen folkehøyskole

Stig Bjørnar Mandal og Bjørn Erik Vangen fra Fosen mat og Fosen folkehøyskole

Fosen folkehøyskole har klart det utrolig å ha ca. 90 % av all maten de serverer gjennom året økologisk. Dette er årsaken til at de ble invitert til lærling aftenen. Kjøkkensjef Bjørn Erik Vangen fortalte om sin karriere og motivasjon for å jobbe med økologisk og lokal mat. På skolen jobber de sammen med elevene gjennom året og følger de naturlige sesongene når det gjelder råvarer. Skolen har også en egen liten gård, Nøst gård, hvor de harulike dyr og annen matproduksjon. Stig Bjørnar og Bjørn Erik har startet firmaet Fosen mat som har som mål å samle de ulike matprodusentene på Fosen. I tillegg har de startet Fosen kjøtt som skal produsere pølse og ulike kjøttprodukter.

Her er litt av de økologiske produktene de hadde med seg

Her er litt av de økologiske produktene de hadde med seg

Ulike meltyper, geleer, saft osv.

Ulike meltyper, geleer, saft osv.

Surdeigs bagetter på lokalt mel og rabarbrasaft

Surdeigs bagetter på lokalt mel og rabarbrasaft

Lokale oster og sprøtt bacon fra Fosen gris.

Lokale oster og sprøtt bacon fra Fosen gris.

Bildene er tatt av avisen Fosnafolket, Rosenborg ballklubb, Veronica Antonsen, Ole Dalen og Geir-Rune Larsen.

Comment