Ung restaurant 2016

For fjerde gang arrangerer vi Ung restaurant med suksess! 10 super flotte samarbeids bedrifter, Emilies et spisested, Eld restaurant & bar, Restaurant Frati, Restaurant Credo, To rom og kjøkken bar og brasseri, Restaurant Havfruen, Restaurant 73 på Radisson Royal Garden Hotell, Scandic Nidelven Hotell, NordØst restaurant & Cocktails, Restaurant Søstrene Karlsen.

Sammen med disse flotte bedriftene som stiller opp var det 6 stk. 10 klassinger fra 10 ungdomsskoler i Trondheimsområdet. Elevene stilt opp på jobb kl. 08:30. Oppgavene var å lage en 3 retters meny med lokale råvarer, dekke et bord til 25 gjester, presentere meny og servere.

Gjennom dagen var disse flotte dommerne rundt på alle restaurantene og sjekket ulike kriterier.

Merethe Veie, Camilla Johansen og Aslaug Rustad.

Merethe Veie, Camilla Johansen og Aslaug Rustad.

Kl. 15:00 ankom et 20 talls gjester restaurantene, hvor det var 12 foreldre, 5 fra skolene til elvene, 1 politikere fra opplæringskomiteen i fylket og en del sponsorer. 

Daniel i full konsentrasjon på Frati

Daniel i full konsentrasjon på Frati

Kl. 19:00 møttes vi i bankettsalen på Radisson Blu Royal Garden Hotell for premietudeling.

Magisk stemning i salen med over 280 publikummere. Alle elevene fikk diplom og en pose med lokale smakebiter.. Leder av opplærings komiteen Hanne Moe Bjørnbet fortalte om viktigheten av å kunne velge yrkesfag og hvilke muligheter dette gir. Hoveddommer og viseoldermann i Trondheim Kokkenes mesterlaug Camilla Johansen, fortalte små opplevelser fra hver av de 10 restaurantene. 

så kom det magiske øyeblikket hvor vinneren av ung restaurant 2016 ble offentlig gjort, og vi gratulerer Blussuvoll ungdomsskole med seieren .

Vinner laget fra Blussuvoll - stolte elever   

Vinner laget fra Blussuvoll - stolte elever

 

Elevene får en kokkejakke med navn påtrykt(Sportex) og en Japansk kokkekniv(Culina). Skolen fikk en gave sjekk på kr. 5000,- fra IKEA som skal brukes til innkjøp av kjøkkenutstyr.

tusen takk til alle råvaresponsorer, sponsorer som har hjulpet oss økonomisk og ikke minst bedriftene som deltar. uten dere er ikke dette mulig - dere er fantastiske og unike!

Foto: Torleif Kvinnesland / Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS

Comment