Velkommen av havet.. på tur til vakre Stokkøya del 2

Da har en av våre 3 klasser på VG1 Restaurant- og matfag gjennomført en studie og sosialiseringstur i forbindelse med modul innenfor sjømat. Turen ble gjennomført i strålende høstvær sammen med prosjekt leder og biolog Kari H. Andersen og den kulturelle skolesekken i Sør-Trøndelag.

 Her er vi på besøk til Olden settefiskanlegg, for å se hvor laksens liv starte :-)

Her er vi på besøk til Olden settefiskanlegg, for å se hvor laksens liv starte :-)

Sjømatmodulen skal sette fokus på hvor råvarene kommer fra, hvor de vokser, hva de lever av og hva de kan brukes til.

 Her er vi ute på anlegget til Norge Skjell og får se hvordan blåskjell dyrkes frem.

Her er vi ute på anlegget til Norge Skjell og får se hvordan blåskjell dyrkes frem.

image7.JPG
image8.JPG
 Her dekkes og forberedes til middag i Bygdeboksen 2.0 med kokker fra Strandbaren/Stokkøy sjøsenter.

Her dekkes og forberedes til middag i Bygdeboksen 2.0 med kokker fra Strandbaren/Stokkøy sjøsenter.

 Fullt fokus på middagsforberedelsene.. 

Fullt fokus på middagsforberedelsene.. 

image16.JPG
image19.JPG
image22.JPG
 En tøffing som bader i høstvarmen på Hosnasand ved Strandbaren

En tøffing som bader i høstvarmen på Hosnasand ved Strandbaren

 På refsnes fiskeindustri med et breiflabb hode...

På refsnes fiskeindustri med et breiflabb hode...

 På refsnes fiskeindustri, en bedrift som stort sett driver med oppdrett av laks i dag. Tidligere var de stor på salting og tørking av fisk. 

På refsnes fiskeindustri, en bedrift som stort sett driver med oppdrett av laks i dag. Tidligere var de stor på salting og tørking av fisk. 

 Fra kontrollrommet på SalMars fôrsenter i Herfjorden i Stokksund.

Fra kontrollrommet på SalMars fôrsenter i Herfjorden i Stokksund.

Vi har besøkt ulike bedrifter innen sjømat bransjen: Olden settefiskanlegg, Marine Harvest (oppdrettslaks), Refsnes fiskeindustri (tørrfisk og klippfisk) og Norge skjell(blåskjell)

Elevene har også fått smakt på og laget seg mat med råvarer fra disse bedriftene - med god hjelp av kokkene på Stokkøya Sjøsenter😊

Takk til Den kulturelle skolesekken i Sør-Trøndelag og Kari H. Andersen som står på og jgør disse flotte opplevelsene mulig for oss.

Stor takk til alle bedriftene som bruker tid og tar i mot oss.

Comment