Fra Budalsfjella til..Smaken av Strinda..

Gjennom samarbeidet med Skjetlein videregående skole får vi på restaurant- og matfag på Strinda videregående skole tilgang til økologisk lam.

 Husdyrlærer  og agronomelever samlet før sauesankingen starter i Budalen.

Husdyrlærer  og agronomelever samlet før sauesankingen starter i Budalen.

 Det er mye leting før all sauen er samlet, da er det viktig med noen pauser innimellom.

Det er mye leting før all sauen er samlet, da er det viktig med noen pauser innimellom.

 Her begynner agronomelelvene å få alle sauene samlet, før transport tilbake til Skjetlein.

Her begynner agronomelelvene å få alle sauene samlet, før transport tilbake til Skjetlein.

Hver sommer fraktes sau og lam til et område i Budalen for sommerbeite. Tidlig i september drar agronomklassen opp til Budalen for sauesanking. Når sauen er samlet fraktes de ned til Skjetlein videregående skole. Sauen slaktes hos vår samarbeidspartner Nortura på Malvik.

 Her henger det 22 økologiske stjernelam av meget bra kvalitet på kjølerommet hos oss på Strinda VGS.

Her henger det 22 økologiske stjernelam av meget bra kvalitet på kjølerommet hos oss på Strinda VGS.

 Debio merket lam på rekke og rad, som er klar for bearbeiding.

Debio merket lam på rekke og rad, som er klar for bearbeiding.

 Her er våre VG1 restaurant- og matfag elever i full gang med å partere lammene under oppsikt av instruktør og veileder Bjørn fra vår samarbeidspartner på Nortura på Malvik.

Her er våre VG1 restaurant- og matfag elever i full gang med å partere lammene under oppsikt av instruktør og veileder Bjørn fra vår samarbeidspartner på Nortura på Malvik.

 I tillegg hadde vi besøk fra NRK ved Siri Fiskum.

I tillegg hadde vi besøk fra NRK ved Siri Fiskum.

 Her veileder vår tidligere elev, og som nå er lærling innenfor kjøttskjærerfaget hos Nortura en av våre Vg1 RM elever.   

Her veileder vår tidligere elev, og som nå er lærling innenfor kjøttskjærerfaget hos Nortura en av våre Vg1 RM elever.

 

 Det hele blir foreviget av NRK, som skal bruke innslaget i en sending på Midt-Nytt i løpet av uken   

Det hele blir foreviget av NRK, som skal bruke innslaget i en sending på Midt-Nytt i løpet av uken

 

Restaurant- og matfag elevene på Strinda driver for fullt å forbereder vårt juleutsalg "Julegaten". Her vil de ha for salg pinnekjøtt, lammerull, fenalår, lammestek, sylte, sosisser, julepølse,m medisterkakersamt masse andre godsaker som julebakst osv.

Så sett av ike 50 for å komme på besøk hos oss på Strinda videregående skole, her er det mange som kan forenkle juleforberedelsene ved å la våre elelver gjøre jobben..

Comment