Viewing entries in
Utdanning

Comment

Skaff deg en fremtid!

Alle VG1 restaurant- og matfagklassene i sør delen av Trøndelag hadde felles karrieredag på Strinda videregående skole 16.01.18.

6D831C00-1EDB-4183-B9D6-47294198272D.JPG

Ferskvaresjef Ståle Sandvik fra meny Solsiden

A4634F5B-77E7-4CAC-94B4-AAD4453A75C0.JPG

En lydhør forsamling

A475D68F-4853-4C76-99AA-08BE88853343.JPG

Restaurantsjef på Fagn, Stian B.Olsen fortalte om de fantastiske mulighetene man har hvis du bli servitør😉 

F79EC554-92A8-4C6B-9D3E-2FBBDDBB9B48.JPG

Avdelingsleder på Nidar, Johnny Aker Hansen fortalte om hva som kreves og hvilken teknologi de måtte ha kunnskaper om. 

678FDEDF-88F7-4B94-96EC-F290B2D80EEF.JPG

Kristian Taxt fra Nortura, fortalte om alle mulighetene man har innenfor kjøttfagene. 

83F10184-49F2-4838-9AF0-A1F1B4EDB82F.JPG

Bakerhusets Marthe Klungerbo snakket om kreativiteten og mulighetene man har hvis du bli konditor🎂 

D3E6AEA1-F831-44DB-ABEF-D851558BF0F4.JPG

Kokk og daglig leder på Emilies Eld, pratet om hva som skal til for å bli en dyktig kokk. «Vi har det mest morro på jobben» sier Vidar😃👍 

 

 


3A7CCC8A-876C-4B3E-8B61-C078350D8C4E.JPG

Comment

Karrieredag

Comment

Karrieredag

Igår inviterte fagnettverket for Restaurant- og matfag i Sør-Trøndelag, i samarbeid med opplæringskontorene for Matfag og servicefag, Hotell og restaurantfag og Opplæringskontoret i Sør-Fosen Invitere alle VG1 Restaurant- og matfag elevene i
Sør-Trøndelag til en karrieredag på Strinda videregående skole. En kjempe flott dag med den hensikt å gi elevene et innblikk i ulike fagutøveres karrierevalg, samt informasjon om fagene og mulighetene som finnes.

Comment

Comment

En hverdag hos restaurant- og matfag på Strinda VGS...

Kokk- og servitørfag har ulike aktiviteter gjennom uken

Den ene klassen har servering som tema, hvor de skal lage et digitalt undervisnings opplegg som tema, Alle tre gruppene skal lage en  video som viser oppdekking av et bord fra A til Å.
 

                                                   Her er et oppdekket bord med høst som tema  

                                                   Her er et oppdekket bord med høst som tema
 

                                                                     Dette bordet har tema jul  

                                                                     Dette bordet har tema jul
 

                                                                       Her er temaet en 50 års dag fro Rolf  

                                                                       Her er temaet en 50 års dag fro Rolf
 

Den andre klassen hadde fisk og skalldyr som tema. Når man skal varmebehandle fisk er temperatur veldig viktig. Elevene prøvde seg med ulike temperaturer i kjernen av fisken, for å finne ut hvilken de syntes hadde best konsistens og smakt best. Etter mye prøving kom de frem til at 62 grader i kjernen av fisken var veldig bra.
 

                                   Skalldyrsuppe med krabberogn, rekemousse og aniskringle  

                                   Skalldyrsuppe med krabberogn, rekemousse og aniskringle
 

             Sprø stekt uer filet med rødbeter, squash, purreløk, fodantepoteter og soyasmørsaus  

             Sprø stekt uer filet med rødbeter, squash, purreløk, fodantepoteter og soyasmørsaus
 

Som gjest må jeg si at dette var en svært hyggelig opplevelse. Stor aktivitet og engasjement når det gjelder oppdekking og å lage video. Alle tre videoene ble veldig bra, og kan brukes til opplæring/instruksjon. Skalldyrsuppen og uer filet smakt fortreffelig, og 62 grader var virkelig en innertier når det gjelder kjernetemperaturen på fisken. Takk for invitasjonen VG2 kokk- og servitør klassene ved Strinda videregående skole.
 

Comment

Comment

Gratulerer til Hoeggen ungdomsskole og Søstrene Karlsen

Takk til alle restaurantene og ungdomsskolene som deltok under Ung Restaurant 2015

Sostrene_93A1186.jpg

Takk til alle ungdomsskolene og restaurantene som var med på kokkekampen ,og takk til alle bidragsytere og samarbeidspartnere som bidro. Uten dere hadde ikke dette vært mulig.  Rundt 200 stk. elever, foreldre, lærere og andre var tilstede i bankettsalen på Radisson Royal Garden Hotell og overvar premieutdelingen onsdag30 september. Vinnerlaget ble Hoeggen Ungdomsskole. For en magisk stemning!

Hoveddommerne og Oldermennene i Trondheim Kokkenes Mesterlaug Kyrre Dybdal og Nord-Trøndelag kokkenes Mesterlaug Kenneth Hynne kunne fortelle at nivået blant presentasjonene var på et høyt nivå i forhold til deltagernes alder og erfaring.

WL-W_photo_Ung_Rest_Sep_2015_93A1000.jpg

Dette lover godt for rekrutteringen til en bransje som så sårt trenger fagfolk i alle deler av virksomhetene.

Comment

Comment

Trodde du dyktige kokker bare jobber på kveldstid?

Mange tror at å velge restaurant- og matfag kun innebærer å jobbe kvelder og helger

Dette er en feilaktig oppfatning, noe den årlige kåringen av Norges beste frokost er et synlig bevis på.

Meieri_8009[1].jpg

For 10. året på rad gikk Scandic Nidelven (tidl. Rica Nidelven) av med den gjeveste prisen, Norges beste frokost 2015, og vant foran mange andre, gode kandidater.

Like hyggelig er at Britannia Hotel gikk av med 3. plass i samme konkurranse.

britannia-hotel-fasade-1[1].jpg

Vi gratulerer alle de dyktige kokkene og servitørene!

Comment

Comment

Fiskemodul VG1 Restaurant-og matfag Strinda vgs

VG1 restaurant-og matfag på to dagers tur til Åfjord og Stokkøya. Fantastisk opplegg fra den kulturelle skolesekken og Kari Andersen. 

image.jpg

Hosenøyan

video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more

Bygdeboksen på Stokkøya

image.jpg
image.jpg

Blåskjell fra Norge skjell i Åfjord

image.jpg

Lakse smolt

image.jpg

Oppdrettsanlegg i Hosenøyan

image.jpg

Comment

Nye hjemmeside for restaurant- og matfag for Sør-Trøndelag

1 Comment

Nye hjemmeside for restaurant- og matfag for Sør-Trøndelag

Mitt første blogg innlegg

Det er med skrekkblandet fryd jeg skriver mitt første blogginnlegg. Å prøve å kommunisere med unge og foresatte som tenker på utdanning innenfor restaurant- og matfag på samme plattform føler jeg er spennende og utfordrende.

Restaurant- og matfags nye hjemmeside, www.skaffdegenfremtid.no og blogg har jeg store forventinger til. Jeg tenker da på hvordan vi skal nå ut til potensielle elever som har interesse og lyst til å jobbe med mat, drikke, service og reislivsopplevelser i Sør-Trøndelag. I tillegg tenker jeg på de foresatte som ønsker det beste for sine barn, for det gjør vi jo alle. Her ønsker vi å samle alt som dere lurer på i forbindelse med våre fag, restaurant- og matfagene. Vi ønsker å være et attraktiv og interessant utdanningsprogram, som fører frem til hele 12 ulike yrker/fagbrev.

Geir-Rune Larsen  sammen med vinnerlaget fra Strinda videregående skole i Tine cupen 2015  

Geir-Rune Larsen sammen med vinnerlaget fra Strinda videregående skole i Tine cupen 2015
 

Hva vi gjør

På hjemmesiden vår vil du under informasjon/aktiviteter se de ulike aktivitetene vi gjør gjennom året for å vise frem våre fantastiske fag, kanskje finner du noe som du har lyst til å være med på?

Vi som jobber på de videregående skolene innenfor restaurant- og matfag har svært god kontakt med bedriftene og opplæringskontorene i fylket vårt, og landet for øvrig. Dette gjør at vi har god oversikt over hva som skjer, og hvor det finnes lærlingplasser. I de fleste av våre fag står det pr. i dag ledige lærlingplasser, bedriftene står klar for å ta i mot deg.

Vi er stolt av verdiheftet vårt

Restaurant- og matfag bransjene i Sør-Trøndelag har sammen laget et verdihefte «Våre verdier»(lenke). I dette heftet har vi samlet det vi ønsker å stå for, et sett av verdier som vi mener skal utgjøre forskjellen – forskjellen som skal til for at du forhåpentligvis velger vårt utdanningsprogram.

Velkommen som elev, lærling og fagarbeider i restaurant- og matfag!

Geir-Rune Larsen
Avdelingsleder restaurant- og matfag, Strinda VGS

1 Comment