Viewing entries in
Videregående skole

Comment

Karrieredager for 10 trinn

I løpet av 4 dager skal ca.2400 stk. 10 klassinger få et innblikk i hvordan det er å ta utdanning innenfor restaurant- og matfagene. Strinda vgs og Byåsen vgs. Skal være verter disse dagene.

IMG_2591.JPG

11 flotte lærlinger/elever som presenterer de ulike fagene som restaurant - og matfag representerer. 

IMG_2595.JPG

Opplæringskontorene forteller om «våre verdier», et hefte som sier litt om hvordan våre ulike bransjer ønsker å ha det. 

IMG_2596.JPG

Lydhøre ungdommer som snart skal ta sitt val for videregående opplæring. 

Comment

Karrieredag

Comment

Karrieredag

Igår inviterte fagnettverket for Restaurant- og matfag i Sør-Trøndelag, i samarbeid med opplæringskontorene for Matfag og servicefag, Hotell og restaurantfag og Opplæringskontoret i Sør-Fosen Invitere alle VG1 Restaurant- og matfag elevene i
Sør-Trøndelag til en karrieredag på Strinda videregående skole. En kjempe flott dag med den hensikt å gi elevene et innblikk i ulike fagutøveres karrierevalg, samt informasjon om fagene og mulighetene som finnes.

Comment

Comment

Strinda VGS. til finale I TINECUPEN for tredje året på rad!

Strinda VGS. avdeling restaurant- og matfag arrangerte to semifinaler av seks i Norge i Tinecup 2016.
 

Onsdag 02.12.15. møttes 7 lag til dyst, i 2 semifinaler i Tinecup 2016. I første semifinale var det to lag fra Rauma vgs. på Åndalsnes, ett lag fra Borgund vgs. i Ålesund og ett lag fra Breivika vgs. i Tromsø.

I den andre semifinalen møttes et lag fra Ole Vig vgs. i Stjørdal og to lag fra Strinda vgs.
 

Vinner laget fra Strinda vgs.  med Magne, Kim og Live, som skal konkurrere i finalen i slutten av januar 2016. Gratulerer til alle tre, dere gjorde en fenomenal innsats og gikk av med en fortjent seier.  

Vinner laget fra Strinda vgs.  med Magne, Kim og Live, som skal konkurrere i finalen i slutten av januar 2016. Gratulerer til alle tre, dere gjorde en fenomenal innsats og gikk av med en fortjent seier.
 

Alle videregående skoler i Norge som har VG2 kokk- og servitørfag inviteres til å delta. Hvert lag består av 2 kokker og 1 servitør. Første steg i konkurranse er at de må sende inn en 3- retters meny med utgangspunkt i gitte råvarer, samt at servitøren må beskrive oppdekking av bordet, fortelle hva god service er og komponere en drikke meny. Temaet for menyen i  år var en lunsj til Michelle Obama med en smak av Norge.Ut i fra dette blir lagene plukket ut til en semifinale i en av 6 regioner i Norge. Vinneren her går videre til finale i Stavanger.

Strinda vgs. hadde med 2 lag, dette er Pernille, Rolf og Emil som gjorde en flott innsats og kom på kjempefin 2. plass.  

Strinda vgs. hadde med 2 lag, dette er Pernille, Rolf og Emil som gjorde en flott innsats og kom på kjempefin 2. plass.
 

Nøyaktighet og presisjon er viktig i konkurransen  

Nøyaktighet og presisjon er viktig i konkurransen
 

Å jobbe i team og samarbeid er viktig faktorer i en slik konkurranse. Her er Kim og Live konsentrert i gjennomføringen av den praktiske oppgaven.


Å jobbe i team og samarbeid er viktig faktorer i en slik konkurranse. Her er Kim og Live konsentrert i gjennomføringen av den praktiske oppgaven.

 

En stor takk til TINE som står bak en slik konkurranse, hvor alle elevene som går VG2 kokk- og servitørfag i Norge har muligheten for å delta. TINE stiller opp med ressurser til råvarer, reise og opphold i semifinaler og finaler i Stavanger.
 

Comment