BUTIKKSLAKTER

En butikkslakter er den som selger videre produkter fra slakteren og kjøttskjæreren.  Han eller hun arbeider som oftest i kjøtt - og delikatesseavdelinger i butikker eller større supermarkeder.

DET VIL SI AT MAN SKAL KUNNE:

•    Opptre høflig og sikker ovenfor kundene
•    Lage plakater og profilere bedriften
•    Forhandle med leverandører, bestille varer og kontrollere varer ved mottak

Finstykke tykningsdeler av alle dyreslag.

•    Produsere deiger og farser av kjøtt
•    Lage posteier, pateer og salater
•    Lage til anretninger og koldtbord
•    Lagre, emballere og merke varer etter merkeforskriftene

Andre områder en skal innom er:

•    Produsere ferdigretter
•    Behandle og eksponere andre ferskvarer som fisk, skalldyr, grønnsaker, frukt, melk, melkeprodukter, brød og bakervarer
•    Produksjonslære
•    Kalkyler og prisberegning
•    Kvalitetskontroll og hygiene
•    Bedriftslære

Som butikkslakter kan du jobbe i kjøtt - og ferskvareavdelinger i dagligvareforetninger. Eller i spesialforetninger. Dine arbeidsoppgaver vil bestå i tilberedning av kjøttmat for salg, betjening av kunder, finstykking av kjøtt, kverning av kjøttdeig, produksjon av posteier, pateer, salater og andre "retter",
Andre arbeidsoppgaver kan være innkjøp, varebestilling og prisberegning av produkter, samt gi kunder råd i forhold til råvarer, menyer og tilbehør.

AV BUTIKKSLAKTERE KREVES DET:

•    Utadvendt og flink til å kommunisere i et hektisk og utfordrende arbeidsmiljø
•    God serviceinnstilling
•    Gode fagkunnskaper
•    Håndtverksmessig dyktighet