Vurderer din ungdom en karriere i restaurant og matfag?

Det er vi glad for, og det bør du også være. Mulighetene her er mange. For uansett hvordan konjunkturer innenfor arbeidslivet endres, en ting er helt sikkert; Mennesker må ha mat.

Reiselivsnæringen er verdens største industri og den næringen hvor det skapes flest arbeidsplasser. I Norge er flere enn 120.000 sysselsatt i næringen. Hotell- og restaurantbransjen vil i årene som kommer ha et stort behov for faglært personell på alle nivåer.

Med hele 48 000 ansatte er matindustrien Norges nest største industri og er stadig i vekst. Matindustrien er mangfoldig og det finnes mange spennende bransjer innenfor matindustrien. Bransjene varierer fra kjøtt, fisk, meieri, frukt og grønt, til kornvarer, bakervare, drikkevare, sjokolade, is og andre søte fristelser og næringsmidler. I tillegg er det en fremtidsrettet industri med spennende teknologi som er plassert rundt i hele landet.

Gjennom mange år har yrkene vært i endring, og er i dag tidsriktige og regulerte. De siste årenes fokus på opprinnelse og kvalitet, gjør at det er store muligheter for de kreative og kvalitetsbevisste.

Arbeidstid og lønnsbetingelser har også vært i endring og det er både til å leve av og kombinere med familie og venner.

Siste fra bloggen 

AKTIVITETER FOR ELEVER I SØR-TRØNDELAG