Konditor

Konditor er et kreativt yrke, og pynting og sammensetning av kaker er konditorens spesialfelt. En konditor skal kunne produser mørdeiger og ulike snitter og kaker. Du lærer deg bla. å produsere ulike typer masser, og bruken av disse i skuffekaker, konfekt, dessertkaker, marengs, kringler og vannbakkels.
Konditorens hovedråvarer er fløte, kremer, marsipan, nøtter og is. Så derfor vil store deler av dine arbeidsoppgaver være å lage, fylle, pynte og sette sammen alle typer kaker og andre søte bakervarer, tørre og fylte. Lage glasurer, kremer, krokan osv.

Det Vil Si AT MAN SKAL KUNNE:

•    Lage alle typer kaker og søte bakervarer
•    Lage glasurer, kremer og konfekt
•    Betjene, vedlikeholde og rengjøre moderne produksjonsutstyr
•    Jobbe for å tilfredsstille strenge krav til hygiene
•    Benytte tradisjonelle og nyere tilberedings- og konserveringsmetoder
•    Kunnskap om råvarepriser og kvalitet på råvarer

Andre områder en skal innom er:

•    Lage butterdeiger, bunner og tertebakverk. Dessertkaker, konfektkaker, kransekaker, puddinger, geleer, fromasjer, kremer, glasurer og kakepynt, samt å kunne pynte og garnere de ulike kakene og dessertene
•    Du skal også ha kjennskap til hvordan man framstiller rå - masse og marsipan
•    Kvalitetssikring
•    Bedriftslære

En konditor kan jobbe i konditorier og bakerier som produserer konditorvarer. Andre mulige arbeidsplasser er hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.

AV KONDITOREN KREVES DET:

•    Utadvendt og flink til å kommunisere i et hektisk og utfordrende arbeidsmiljø. 
•    Kreativ
•    Gode fagkunnskaper
•    Håndtverksmessig dyktighet
•    Strukturert, effektivt og nøyaktig